Wednesday, 24 July 2013

Respons positif, pengundi bercakap soal 16:16

BESUT: Sehingga jam 12.00 tengah hari ini, pengundi yang keluar mengundi dilihat memberi respons positif kepada Calon PAS N.01 Kuala Besut Azlan@Endut Yusof atau Che Long.

Menurut Pengurus Kempen PRK Kuala Besut Hanafiah Mat berkata, keseluruhan unit peti undi yang dihadiri beliau bersama Che Long memberi sambutan baik dan masing-masing pengundi bercakap tentang 16:16 Terengganu Baru yang menjadi tema kempen PAS di sini.

"Walaupun pengundi-pengundi hadir mendaftar di pondok BN, namun 16:16 itu meniti di bibir mereka, isyarat dan gerak mulut ternyata mereka undi PAS," katanya ketika dihubungi Harakahdaily.

16:16 adalah kempen yang dibawa oleh PAS merujuk kepada kedudukan Adun di negeri itu yang akan menjadi seimbang jika PAS menang pada PRK Kuala Besut ini.

(Penceramah tersohor Ustaz Azhar Idrus turut turun memberi sokongan kepada Che Long)

Menurutnya, terdapat dua kategori pengundi pada PRK ini iaitu pengundi politik dan pengundi calon.

Adun Chukai itu memberitahu, pengundi politik tegar menyokong PAS manakala pengundi calon dari kalangan penyokong Umno dan atas pagar mengundi Che Long.


Tambahnya, Che Long akan menunggu keputusan penjumlahan undi di Markas Besar PAS PRK Kuala Besut petang ini.

Sementara itu, Hanafiah memaklumkan, Che Long dijangka akan solat Zohor di unit peti undi Bukit Puteri dan berehat seketika sebelum memulakan pusingan kedua di ketujuh-tujuh peti undi.

Tambahnya, Che Long akan menunggu keputusan penjumlahan undi di Markaz Besar PAS PRK Kuala Besut petang ini.

Sehingga 11.00 ini Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) melaporkan kira-kira 45 peratus mereka yang telah keluar mengundi, namun SPR mensasarkan lebih 75 peratus yang akan keluar mengundi sehingga jam 5.00 petang nanti./~harakahdaily
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TERIMA KASIH KERANA MENG"KLIK"...

Blog Pro PR (1)