.

Friday, 3 August 2012

GEMPAR BERAPI! FARID ISMETH KANTOI ?



“Farid berapa juta Najib bayar kat kau buat video ni? Sudahlah anak sendiri tak mengaku sampai guna nama Allah. Jahanamlah kau membusuk sampai usus”

Kenyataan itu adalah antara sms yang diterima oleh pembaca berita RTM, Farit Ismeth selepas membuat pendedahan dan pengakuat berkaitan tuduhan yang mengaitkan beliau dengan isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor.

Disangka selepas 11 tahun membuat pendedahan, ia dapat membersihkan nama beliau selain menghilangkang kontroversi yang berlaku namun sebaliknya pula yang terjadi.

Apa yang lebih teruk, pengakuan dan pededahan kepada rakan sekerja sebelum ini telah menambahkan lagi tuduhan yang dilemparkan terhadap beliau kononnya telah mendapat habuan atau diupah oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

“Kalau saya dipaksa atau diupah tunjuklah bukti siapa yang paksa atau upah saya tu… pengakuan ini adalah yang sebenar-benarnya… terima kenyataan dengan pengakuan saya.

“Sekiranya ada individu-individu yang sangsi, simpan perasaan tu dan jangan lebih-lebih… tak perlu nak kecoh-kecoh dan buat isu… kecualilah jika ada bukti yang sah barulah boleh kita bincang tentang isu ini,” katanya dalam sesi perbualan antara pengacara Zamzarina Zambri bersama Farit yang dipaparkan melalui blog.

Dalam perbualan antara kedua-dua sahabat itu, Farit ada menyatakan bahawa selepas pengakuan itu dibuat beliau terus-terusan dilemparkan dengan tuduhan yang lebih berat.

Apa yang lebih teruk katanya, tuduhan berkaitan anak Rosmah yang dikatakan hasil perkahwinan antara beliau dengan isteri Perdana Menteri itu.

“Kalau seorang bapa macam mana jahat pun anak dia… jarangla bapa itu untuk tidak mengaku anaknya… tak kanlah saya seteruk itu dan tidak mengaku anak saya sendiri.

“Jatuh maruah saya sebagai seorang bapa kalau tidak mengaku anak sendiri… jangan hina saya dan kalau seperti yang mereka kata maka saya akan mengaku.

“Tetapi tolong siasat betul-betul… wanita yang dikatakan anak saya itu berBINTIkan siapa… bintikan Farit Ismeth kah… bukan kan.

Rentetan tuduhan berat yang dilemparkan itu, Farit meminta supaya pihak-pihak terlibat supaya menghentikan kerja-kerja hina di bulan yang mulia ini.

Malah katanya, berikutan tuduhan yang dilemparkan itu ia ternyata telah memberi tekanan kepada ahli keluarga beliau.

Tambah Farit, selama 11 tahun beliau berdiam diri dan cuba memastikan keadaan tenang namun apa yang berlaku adalah beliau terus difitnah dengan 1001 tuduhan.

Sumber

Comments (17)

Loading... Logging you in...
  • Logged in as
Jadi sapa bekas suami RO$MAH ?? Dan anak tu anak sapa ?? Apa latar belakang si RO$MAH ini ???
1 reply · active 662 weeks ago
anak bangsa's avatar

anak bangsa · 662 weeks ago

MALAYSIA OH MALAYSIA!
Laaa korang tak tahu ke, Zamzarina wartawan RTM yang interview dia adalah isteri kepada pegawai khas Rosmah Mansor. Nampak link tak?
1 reply · active 662 weeks ago
patutlah!... rakyat kena main
Memang this is REAL...really real Story......Tapi apa nak buat kat malaysia majority orng melayu masih penganut fahaman FIUDAL & Malas membaca...Contoh yg ketara...1. Kenapa Rosmah tak nak ambil Tindakkan Mahkamah sedangkan ini adalah masaalah maruah diri, tenguk anwar dituduh liwat dgn jantan dgn sex cina dolla tapi berani mengambil tindakkan, mahkamah dihina akhir berjaya mahkamah dah putuskan tiada bersalah >>14thn,dibelasah separuh mati, tenguk keluarganya,isterinya...very,very basic orng yg berfikir dah tahu jawapannya. Yg ke 2 . rosmah boleh buktikan pada rakyat yg anaknya yg berkahwain dgn dr.Fazly bukan ank dgn Farith ismit..................................BUKTIKAN DGN UJIAN DNA..............BARULAH CREDIBILITY KAMU NAIK BALIK..............OOOOH bila tentang anwar....bagai nak rak disuruh buat DNA...Tapi anwar dah buat..............Begitu juga ko najib kenapa tak berani buat ujian DNA dgn anak dlm kandungan altantuya............kenapa DIC4EDKAN.

aKHIR KATA ROSMAH VERY VERY GENUIN.....dia tahu majority kelemahan orng melayu...berfahaman FIUDAL.......':TAKKAN LA ISTERI PM JAHAT,TAKKAN ISTERI PM ADA 3 LAKI,takkanlah najib ada isteri terdahulu......."tapi rosmah lupa allah maha kuasa
3 replies · active 662 weeks ago
Terbaik bro!!!
betoi bang!
Mmg bestlah bro...mcm nilah org2 PR..
anti tipu's avatar

anti tipu · 662 weeks ago

kata pak ngah..saya penyampai berita RTM yg benar....
1 reply · active 662 weeks ago
kah kah kah ... memang boleh caya..
AsSalam Ctnizar,

Dalam bulan Ramadhan yang baik ni, saya amat rasa terpanggil untuk menyampaikan sedikit komen. tentang perkahwinan pertama Rosmah Mansor.

Seringkali saya ditanya benarkan Farith Ismeth tu pernah berkahwin dengan Rosmah Mansor .

Saya mengenali Rosmah Mansor dari zaman persekolahan dan juga teman rapat dengan Rosmah sewaktu di Universiti Malaya.

Tidak benar sama sekali Rosmah berkahwin dengan Sdr Farith Ismeth. Bekas suaminya adalah jurutera di Petronas dan pernah bertugas di Bintulu. Azreene adalah anak jurutera Petronas ini.

Sekian.
1 reply · active 661 weeks ago
antirasuah's avatar

antirasuah · 661 weeks ago

salam, saya setuju. Suami sy pernah berkerja seofis dgnya aziz nong chik, dan masih berhubung hinggalah sekarang.ex petronas, ex ranhill, ex global globe. One of the few malay oil n gas engineer dulu. He is 63-64 years old. Pernah berkahwin dgn rosmah, ada sepasang anak. Perempuan berkahwin dgn fazley, lelaki masih di UK, kalau tak silap. Aziz menceraikan rosmah, krn najiblah. Aziz is a nice gentleman, and humble. Now he s doing his own business. Farid ismet amir tak ada kena mengena dgn rosmah, mungkin org silap tengok sebab aziz pun tinggi hensem mcm arid.so guys, leave farid alone. He has nothing to do wth bik mama. Kesian family dia.kita jgnjadi mcm pencacai umno, menuduh tanpa usul periksa. Bik mama tersenyum bila kamu memcacai juga..
Apa susah.....???? Buat DNA test laaa....!!!!!!!!! Bising-bising buat apa???? Apa barang buat klip video??? DNA Test bro...DNA Test!!!
Melalui pembacaan yang lalu daripada pelbagai sumber, saya mengambil keputusan bahawa Farid tidak pernah berkahwin dengan DS Rosmah.
antirasuah's avatar

antirasuah · 660 weeks ago

Suda sudah lah tu jgn menuduh orgbtanpa usul periksa..jgn jadi mcm umno...umno suka tgk kita jadi mcm dia...
kalau dah kawan karib yang pernah kerja dengan bekas suami rosmah nie kata rosmah memang tak pernah kawin dengan farid ismeth kita patut percaya..tak yah tuduh lebih-lebih yang penting kita tau rosmah tu janda bila kawin dengan najib dan bukannya anak dara.

Post a new comment

Comments by

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TERIMA KASIH KERANA MENG"KLIK"...

Bloglist