Monday, 21 November 2011

Menjelang final Bola sepak Sukan Sea : Nasib Baik Ada Bendera Kita Untuk Orang Utan Indon

Kita faham kemunduran Indonesia terutama di bahagian pulau-pulau miliknya agak menyedihkan.

Kalau kita tak bagi mereka kerja sebagai kuli di rumah kita, mungkin banyak lagi benda yang diaorang tak tahu.

Bayangkan ada yang terperanjat bila bukak pili terus keluar air di Malaysia.

“Ini milicle (ajaib),” kata mereka dalam nada pelat ketika mula-mula tiba di Balakong.

Hakikatnya, di kala suku asli Amazon pun sudah mengenali kain dan pakaian, masih ada suku asli di Indon yang hidup berbogel.

Nasib baik dalam minggu lepas salah satu suku berkenaan terjumpa bendera negara kita yang berkibar megah di bumi mereka.

Dan buat pertama kalinya, suku-suku keturunan ungka dan beruk itu dapat menutup kemaluan mereka.

Dan disebabkan kejayaan itu, Tok Batin Indon telah mengisytiharkan semalam dan hari ini serta esok sebagai hari cuti umum.

Jarang sekali dalam dunia ini tiga hari berturut-turut diumumkan sebagai cuti umum….hanya kerana sehelai bendera….gila jakun!

Apa pun, nampaknya mat-mat Indon gagal menerima hakikat bahawa pasukan mereka tewas walaupun baru di peringkat kumpulan.

Baru kalah kumpulan dengar kata dah bakar bendera kita. Dahhhh keturunan ungka dan beruk di atas terpaksa berbogel kembali…cuti umum esok pun dibatalkan oleh Tok Batin Indon.

Penulis takut sebagai tindak balas ada maid Indon lak yang kena bakar kat Malaysia. Lagi haru…

Dan bayangkan kalau esok mereka tewas di final bola sepak Sukan SEA pulak.


Jangan jadi macam dalam gambar-gambar ni sudah la….




Oleh: AK-47 (Mat Indon kena belajar hormat orang lain)


-mynewshub

5 comments:

  1. Aku dengar kalau Malaysia menang mat indon akan bakar studium.. betul ker?

    ReplyDelete
  2. Tadi ptg kuanter tiket telah dibakar gara-gara
    tiket final dah habis

    tak mustahil stadium dibakar jika garuda kalah,

    apa nak jadi dengan mat indon ni...

    ReplyDelete
  3. kalo kita yg seasean ni meluat, lg xheran kalo carlos queiroz(coach iran yg belasah senior diorg)pun join sama mluat

    ReplyDelete
  4. BIASALA PUAK-PUAK FANATIK NI SAMSENG DINEGARA SENDIRI,DI MALAYSIA TUNJUK PERANGAI AMAT BAIK TAPI KINI DAH TUNJUK BANYAK KURENG BAIK ,BERANI SAMSENG PADA ORANG-ORANG MALAYSIA YANG SANGAT-SANGAT BAIK !

    ReplyDelete
  5. Memang Indon bangsa yang bangsat....lihatlah apa yang mereka buat kat kita....Sedih dengan puak-puak UMPORNO mengambil bangsa-bangsa yang bangsat ini sebagai warganegara seterusnya menjadi pengundi di Malaysia ini...

    ReplyDelete

ANDA KOMEN ANDA TANGGUNG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TERIMA KASIH KERANA MENG"KLIK"...

Blog Pro PR (1)