Friday, 28 October 2011

FAM naikkan harga supaya Umno boleh main bola

Tindakan FAM menaikkan harga tiket bagi perlawanan Akhir Piala Malaysia 29 Oktober 2011 ini, bukan sahaja menimbulkan rasa tidak puas hati penyokong kedua -dua pasukan bertanding, namun semua peminat bola sepak menyuarakan rasa tidak senang hati terhadap keputusan badan induk bola sepak malaysia itu.

FAM tanpa segan silu telah "mengambil kesempatan" dan tanpa alasan kukuh telah "memeras" duit poket penyokong bola sepak , seperti menanggguk di air keruh,dalam keadaan ekonomi seperti sekarang, tidaklah harus FAM bersikap seperti "perompak duit rakyat".

"Apakah orang miskin tak perlu berhibur, tak perlu ke stadium tengok bola ?"

Tindakan Kelab e-penyokong bola sepak Negeri Sembilan (n9futbol.com) menyebar risalah kepada penyokong lain supaya memboikot penjualan tiket perlawanan akhir itu sangat wajar dan harus dipuji. sekurang-kurangnya mereka tidak benarkan FAM memijak kepala mereka.

Timbalan presiden kelab e-penyokong bola sepak Negeri Sembilan (n9futbol.com), Mohd Faidzul Mohd Noh berkata pihaknya bersepakat dengan Kelab Penyokong Ganusoccer.net bagi memulau perlawanan Sabtu ini dengan hanya berada di luar stadium.itu tamparan besar sebenarnya buat FAM.

Tapi disebalik itu semua, apakah ada permainan politik peringkat tertinggi dalam perlawanan ini ?, secara tiba-tiba Sebanyak 30,000 keping tiket diperuntukkan kepada PBSNT bagi peminat bola sepak Terengganu menyaksikan perlawanan yang akan diadakan di Stadium Shah Alam, Selangor pada Sabtu ini, daripada jumlah itu, 20,000 diagihkan kepada 32 pejabat Dewan Undangan Negeri (DUN) dan lapan pejabat Parlimen, untuk dijual di kawasan masing-masing dan lebih menarik diberikan rebat 50%.

Dalam isu FAM menaikkan harga tiket tanpa fikirkan "poket rakyat" kerajaan umnoapco Terangganu pandai main politik, dengan menggunakan duit royalti rakyat yang seharusnya diberi kepada semua penduduk negeri itu, umnoapco main silapmata dengan kononnya bersikap perihatin terhadap rakyat negeri tu,

Bukan tak bagus, bagus, namun bagaimana dengan makcik di kampung, bagaimana mereka yang tidak meminati perlawanan bola sepak?, jadi mereka tidaklah dapat merasa sedikit duit dari hasil minyak negeri itu. bukankah tidak sama rata agihan itu, buatlah seperti negeri selangor, semua rakyat dapat faedahnya, tak kira lelaki perempuan, tua atau muda, malah penyokong tegar umnoapco sekali pun dapat air percuma.

Rakyat harus bijak, malaysia sekarang bukan lagi malaysia zaman 60-an, rakyat boleh diperbodoh, boleh diperkuda., tiba-tiba kerajaan umnoapco terengganu jadi wira dalam kemelut harga tiket ini, . maka selepas ini nanti agaknya akan dicanang 3 hari berturut-turut di utusan melayu dan TV3 nanti kononnya umnoapco terengganu nei sangat perihatin , benar ke perihatin, bagaimana royalti minyak, bila nak beri kepada rakyat terengganu?./tukanglawan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TERIMA KASIH KERANA MENG"KLIK"...

Blog Pro PR (1)