Friday, 14 October 2011

Bekas Pengarah Pendidikan Negeri masuk PAS, Cikgu-cikgi bila lagi ?

TAIPING : PAS Negeri Perak menerima ahli baru daripada dua tokoh yang dikenali iaitu bekas Pengarah Pendidikan negeri, Datuk Adnan Ibrahim dan bekas pegawai tinggi TLDM Laksamana Pertama (B) Mohamad Imran Abd Hamid.

Kedua-dua tokoh itu telah hadir di Program Pelancaran 'Jom Masuk PAS' di Markas Tarbiyyah PAS, Air Kuning di sini.

Adnan berkata, beliau menyertai PAS setelah mendapat hidayah untuk menyertai perjuangan PAS dan meninggalkan Umno selepas pulang dari tanah suci.

"Ketika saya berkhidmat dahulu, teruk saya maki dan memarahi guru-guru yang menyokong PAS. Saya ketika itu sangat benci dengan PAS dan memandang PAS ini sebagai parti yang mempergunakan agama demi politik," katanya dengan nada kesal.

Beliau mendakwa, Naib Presiden UMNO, Datuk Hishammuddin Tun Husein dan pimpinan Umno memanggil beliau dan menasihatkan agar terus dengan Umno tetapi beliau berpegang dengan pendiriannya untuk bersama dalam PAS demi mendokong perjuangan Islam.

Bagi Mohamad Imran pula, beliau masuk PAS kerana tidak yakin dengan perjuangan Umno.
"Perjuangan Umno hanya retorik semata-mata. Kata memperjuangkan Islam tetapi sebaliknya," katanya yang ingin bersama dalam PAS hingga ke akhir hayatnya.

Ahli Jawatankuasa PAS Pusat, Ustaz Idris Ahmad dalam ucapannya berkata, beliau mengalu- alukan kemasukan dua tokoh besar masyarakat ke dalam PAS. "Bekas pegawai tinggi TLDM dan bekas Pengarah Pendidikan pun boleh masuk PAS, kenapa JKKK dan penoreh getah tidak boleh masuk PAS?" soalnya ketika melancarkan Program 'Jom Masuk PAS' anjuran Badan Perhubungan PAS Perak.

"Sekarang ini, orang dah pencen semua nak masuk PAS setelah lama 'digari' . Mereka tidak percaya Umno. Umno tidak relevan lagi, Umno sudah busuk hingga ke usus," tegasnya lagi.
perak.pas.org.my

p/s- Cikgu-cikgu sila beri komen sikit....

5 comments:

 1. bila dah ada title 'bekas' laa...

  ReplyDelete
 2. aku cikgu, dah 2 kali aku pangkah PAs.. tak ada masalah pun... undikan rahsia.. apa peduli, ... macamana nak jadi ahli erk??

  ReplyDelete
 3. Aku masuk umur 18 terus daftar ahli PAS. Mengundi PAS. Bersama perjuangan PAS sampai la ni... insya Allah keakhir hayat bersama PAS (islam). Kawin ngan anak org UMNO, aku heret masuk PAS. La ni tgh slow talk mentua sekeluarga masuk PAS. Aku pun cikgu.

  ReplyDelete
 4. den pun cikgu a.k.a ahli pas seumur hidup..alhamdulillah..anak ..cucu den sok di tarbiyah perjuangan islam mengikut wadah PAS

  ReplyDelete
 5. Kami pesara kerajaan memang pangkah pas kerans tak caya dgn perjuangan Umno yang lebihkan cina, kamI pesara selalu diketepikan.

  ReplyDelete

ANDA KOMEN ANDA TANGGUNG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TERIMA KASIH KERANA MENG"KLIK"...

Blog Pro PR (1)