Thursday, 30 August 2012

T-Shirt, Duit RM30 dan Cuti Sehari Habuan untuk Berhimpun | Bukti BN dah nak lingkup...

Oleh: Tukang Lawan

Sebelum ni dah terbongkar cerita DBKL , kakitangan awam dan badan berkanun "dikerahkan" wajib hadir ke sambutan Hari Kemerdekaan untuk "meramaikan" Himpunan Janji Ditepati yang kerajaan nak buat di  Stadium Nasional Bukit Jalil.

Kah..kah..kah... dah macam hari sukan sekolah pulak dah, wajib hadir... 

KTMB lagi best, mengikut 1 sumbar dalaman, Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB), surat pengerahan kakitangan mula dihantar melalui Unit Sumber Manusia dengan mewajibkan setiap jabatan menghantar wakil.

Berdasarkan surat tersebut, KTMB diwajibkan menghantar 100 penyertaan dan setiap jabatan wajib hantar wakil.

Mengikut surat itu, mereka akan diberikan RM30 dan sehelai t-shirt, disamping cuti ganti 1Hari. kah..kah..kah

Pelik apasal masa himpunan BERSIH haritu ramai yang join... dari segenap pelusuk Malaysia turun.. tak payah pun bagi T-shirt free... tak payah bagi RM30 macam umno buat pun tapi ramai...

Jawapannya mudah.. sbb umno BN ni dah tak laku dah. sbb tu terpaksa buat ape saje untuk tarik sokongan.

So kita tak perlulah diumpan RM30 dan T-shirt dan jadi budak sekolah pulak. kah..kah..kah.

Tak menyokong kerajaan zalim dan korup bukan tanda tak patriotik, lawan pemimpin yang curi harta rakyat tu lebih patriotik dari si pengampu menteri. betul tak?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TERIMA KASIH KERANA MENG"KLIK"...

Blog Pro PR (1)