Wednesday, 4 July 2012

Blog Uncle Seekers Hina Sultan Johor? Pendedahan Berani Uncle Seekers. Mohon Siasat Kebenaran!!


Ketika laporan berita ini dikeluarkan, “drama bersiri” mengenai kerabat Sultan Johor dan kepimpinan tertinggi negeri Johor dari blog Uncle Seekers boleh dikatakan baru sahaja bermula. Melihat lambakan artikel bersiri mengenai cerita disebalik tabir melalui blog Uncle Seekers ini yang kini sudah menginjak ke SIRI yang ke 62 banyak berkisar kepada beberapa persoalan yang dilontarkan kembali kepada Sultan Johor, beberapa kerabat Diraja Johor dan tidak lupa juga kepimpinan tertinggi negeri tinggi.

Dan sekarang ini, pendedahan Uncle Seekers ini sudah mula menyelitkan beberapa maklumat yang mahu dikongsikan kepada orang ramai dan tidak lupa juga kepada pihak berkuasa yang masih dilihat “tidak sudi untuk meminang” Uncle Seekers untuk disoal siasat seperti mana tindakan pantas yang dilakukan terhadap kes hina Sultan Johor yang melibatkan seorang pemimpin pembangkang, Datuk Seri Nizar Jamaluddin melalui isu plat WWW1.

 Laporan Polis Terhadap Blog Uncle Seekers Hina Sultan Johor

 

Uncle Seekers Blog Uncle Seekers Hina Sultan Johor? Pendedahan Berani Uncle Seekers. Mohon Siasat Kebenaran!!

JOHOR BAHARU – Tiga puluh individu hari ini membuat laporan polis terhadap pengamal paranormal Syed Abdullah Hussein Al-Attas atau lebih dikenali sebagai Uncle Seekers berhubung penyiaran artikel dalam blognya yang dikatakan berunsur provokasi, hasutan dan mengaibkan Sultan Johor.

Laporan polis berkenaan dibuat pada pukul 12.10 tengah hari di Balai Polis Sentral, di sini, bagi memohon pihak berkuasa menjalankan siasatan terhadap blog Uncle Seekers, uncleseekers.blogspot.com yang turut berunsur mengaibkan Tunku Mahkota Johor, pemimpin dan penjawat awam kerajaan Johor. Wakil kesemua individu berkenaan, seorang peniaga, Khairil Azlishah Jalil, 32, ketika ditemui pemberita berkata pihaknya meminta blog Uncle seekers berkenaan ditutup memandangkan terdapat dokumen-dokumen sulit yang dipaparkan pada blog tersebut.

“Sebagai rakyat Johor yang taat setia kepada Duli Yang Maha Mulia Sultan Johor Sultan Ibrahim dan kerajaan berperlembagaan, kami tidak puas hati dengan dakwaan-dakwaan serta hasutan yang boleh memecah belahkan rakyat Johor dan kesejahteraan negeri ini.
“Kami tidak mewakili mana-mana parti atau badan bukan kerajaan. Kami dapati penulisan di dalam blog Uncle Seekers semakin hari semakin menjadi-jadi dan sehubungan itu kami mahu polis menjalankan siasatan mengenainya,” katanya.
Jikalau diteliti laporan berita yang dikeluarkan oleh Utusan Malaysia baru-baru ini, laporan polis yang dibuat oleh sekumpulan individu bukan bersandarkan kepada dakwaan fitnah tetapi lebih kepada tulisan artikel-artikel di blog Uncle Seekers yang dilihat menghina dan mengaibakan Tuanku Sultan Johor. Ehem….
 • Jikalau didapati maklumat yang dikemukanan adalah berbentuk fitnah, Uncle seekers haruslah dihukum dengan tindakan undang-undang yang sewajarnya
 • Tetapi…….persoalannya sekarang ini jikalau perkara-perkara yang dikemukakan melalui blog Uncle Seekers adalah fakta, adakah Uncle Seekers dipihak yang salah?
Apa yang penting di sini, artikel-artikel dari blog Uncle Seekers yang terus-menerus terhadap Sultan Johor, beberapa kerabat Sultan Johor dan juga kepimpinan tertinggi negeri Johor ini haruslah disiasat bagi mengetahui kebenaran disebaliknya.

Blog Uncle seekers : Email Bekas Peguam Sultan Iskandar VS Krisis Istana Johor? 

 

Artikel di blog Uncle Seeker yang terbaru menunjukkan perkongsian email yang dihantar oleh bekas peguam Almarhum Sutan Iskandar, ayahanda kepada Sultan Johor sekarang ini iaitu Sultan Ibrahim kepada Uncle Seekers yang menyentuh krisis istana Johor yang berlaku sekarang ini. Katanya…..

Uncle Seekers 2012 Blog Uncle Seekers Hina Sultan Johor? Pendedahan Berani Uncle Seekers. Mohon Siasat Kebenaran!!
Di bawah ini ada tulisan semula email yang telah dihantar oleh bekas peguam Almarhum Sultan Iskandar kepada Uncle Seekers :
Uncle Seekers Hina Sultan Blog Uncle Seekers Hina Sultan Johor? Pendedahan Berani Uncle Seekers. Mohon Siasat Kebenaran!! Saya merasa amat dukacita tentang apa yang berlaku. Sebagai seorang yang berpegang teguh kepada Islam, sudah menjadi tanggung-jawap saya untuk mempertahankan amanah Almarhum Sultan Iskandar dan Hukum-hukum Allah. Saya telah ditaja untuk belajar di Amerika Syarikat oleh Almarhum Sultan Iskandar dan berjaya menamatkan pengajian di dalam bidang Sarjana Undang-undang pada tahun 2000. Apabila saya balik ke Malaysia, Almarhum Sultan Iskandar telah meminta saya membantu beberapa perkara bagi membetulkan imej keluarganya yang tercemar di mata rakyat Malaysia. Sebagai membalas jasa Baginda, saya telah merangka satu kertas kerja dan akhirnya terjadinya satu program yang dikenali sebagai Kembara Mahkota Johor. Saya ada Setiausaha dan orang yang bekerja keras untuk memastikan program ini berjalan lancar.

Pada tahun 2004, “perebutan tahta” di antara dua beradik Tunku Ibrahim (Sultan sekarang) dan Tunku Abdul Majid (Anak Sultan Iskandar dengan Sultanah Zanariah) telah menjadi sengit dan rakyat mungkin mengetahui bahang perkara ini. Sikap dengki sesama adik beradik dan menunjukkan pengaruh di dalam Negeri Johor semakin menjadi-jadi.

Almarhum Sultan Iskandar telah memanggil saya dan seorang Pegawai Tinggi Kerajaan Johor untuk meluahkan kerisauannya terhadap masalah ini. Akhirnya Almarhum membuat keputusan bagi mengelakkan perkara menjadi lebih buruk jika Baginda mangkat, maka Baginda meminta agar dibuat pindahmilik kesemua tanah-tanah miliknya yang ada di Malaysia dan Singapura yang bernilai berbillion Ringgit. Tanah-tanah tersebut diarah untuk diletakkan di atas nama Tunku Ismail sebagai pemegang amanah bagi mempastikan kesemua anak-anak Almarhum mendapat bahagian mereka apabila Baginda mangkat.

Tunku Ismail Idris Blog Uncle Seekers Hina Sultan Johor? Pendedahan Berani Uncle Seekers. Mohon Siasat Kebenaran!! Satu rombongan Pegawai Kerajaan telah ke India bagi dapatkan tandatangan Tunku Ismail yang berada di sana. Semasa Pegawai Kerajaan pergi ke India mereka hanya membawa dokumen pindahmilik dan tidak membawa(tertinggal) sekali dokumen bagi mendaftarkan Tunku Ismail sebagai pemilik berdaftar tetapi memegang tanah-tanah tersebut di atas kapaciti sebagai Pemegang Amanah .

Apabila Tunku Ismail balik ke Malaysia, beberapa kali percubaan minta Tunku Ismail tanda tangan dokumen amanah {“Deed of Trust”), namun ketamakan telah menguasai dirinya dan berbagai dalih serta alasan dibuatnya untuk mengelak dari tanda tangan dokumen tersebut.

Tidak ada sebab untuk Almarhum memberi tanah-tanah hanya kepada seorang cucu sahaja. Ianya jelas untuk dipegang sebagai Pemegang Amanah dan bukannya menjadi milik peribadinya. Almarhum telah bercakap tentang perkara ini secara jelas kepada ramai orang bahawa cucunya , Tunku Ismail hanya pegang amanah untuk tanah-tanah tersebut dan bukan memegangnya untuk kapasiti persedirian.

Uncle Seekers VS Sultan Johor Ibrahim Blog Uncle Seekers Hina Sultan Johor? Pendedahan Berani Uncle Seekers. Mohon Siasat Kebenaran!! Masalah harta ini menjadi-jadi apabila kemangkatan Sultan Iskandar, sebaik sahaja tamat tempoh berkabung, saya diarah untuk uruskan tukar nama Kapal-kapal terbang dan helikopter-helikopter kepada nama Sultan yg baru, saya telah beri pendapat sebagai seorang Peguam, oleh kerana sewaktu kemangkatan Almarhum Jan 2010 kesemua harta berbentuk pesawat itu masih di atas nama Sultan Iskandar maka ianya patut dimasukkan kedalam senarai harta-harta yang perlu di bahagi mengikut Hukum Faraid. Tetapi saya telah ditekan dan diberi amaran untuk bekerjasama sekiranya hendak selamat.

Dokumen itu telah dibuat secara tidak sah dan tarikhnya telah dikebelakangkan ke September 2009 (“back dated”) oleh bekas rakan kongsi saya yang berpakat dengan Sultan yang baru. Dokumen itu tiada tanda tangan yang sah Almarhum Sultan Iskandar, ianya ditandatangan oleh Dato Ali Musa yang tiada hak dan kuasa untuk tanda tangan dokumen itu.

Saya telah enggan menurunkan tanda tangan sebagai saksi di atas kapasiti saya sebagai seorang Peguam kerana saya tidak membuat datau menyediakan dokumen tersebut tetapi disediakan oleh Abdul Aziz Jaffar Sidek yang telah membuat perancangan awal sebelum saya dipanggil mengadap. Apabila saya bertegas enggan menjadi saksi kepada dokumen tersebut saya telah mula diugut dan suasana agak tegang pada masa itu.

Bagi mengelakkan sesuatu yang buruk berlaku saya cadangkan agar Aziz Jaffar Sidek menyaksikan tandatangan dokumen yang telah di “back dated” itu tetapi saya dimarahi dan diherdik kerana Sultan baru berpendapat oleh kerana Almarhum lebih percaya dan telah mengamanahkan saya membantu urusan hartanah keluarganya, Maka saya perlu tanda tangan sebagai saksi, jika yang menyaksikan tanda tangan adalah orang selain saya, adik beradiknya pasti tidak dapat menerima dokumen tersebut dan fakta bahawa pesawat telah bertukar milik sebelum kemangkatan Almarhum kerana tarikhnya diletakkan pada bulan Sept 2009.

Dokumen tersebut sebenarnya dibuat dan ditanda tangan pada bulan Mac 2010 iaitu 2 bulan selepas Almarhum mangkat. Saya mulanya hendak buat laporan Polis bagi melindungi diri saya, tetapi apabila menyedari Ketua Polis Johor amat rapat dengan Sultan, pasti ianya tidak akan kemana dan mungkin “backfire” kepada saya, jadi saya terpaksa berdiam diri dan berserah kepada Allah.

Saya tiada pilihan pada masa itu, tetapi sempat juga berfikir bahawa saya masih boleh tanda tangan sebagai saksi di atas kapasiti jawatan saya sebagai seorang Pesuruhjaya Sumpah kerana, tugas seorang Pesuruhjaya Sumpah hanya perlu saksikan tanda tangan dan tidak perlu bersetuju dengan kandungan dokumen yang disaksikannya.

Uncle Seekers VS Sultan Johor Blog Uncle Seekers Hina Sultan Johor? Pendedahan Berani Uncle Seekers. Mohon Siasat Kebenaran!! Sultanah Zanariah pernah di ceraikan dengan talak dua, pada ketika itu gambar rasminya diturunkan diseluruh Negeri Johor, namun jodohnya panjang apabila mereka rujuk semula tidak lama kemudian dan gambar di seluruh Negeri Johor digantung semula. Saya kesal dan marah kerana Sultan sekarang di dalam percubaannya membolot harta pusaka Almarhum cuba mengeluarkan atau arah keluarkan surat cerai talak tiga ke atas Sultanah Zanariah agar Baginda hilang hak sebagai isteri untuk terima bahagian isteri kepada pusaka Almarhum. Saya telah membangkang dan menegur agak keras hingga menimbulkan prasangka yang saya derhaka atau membelot menyebelahi keluarga Sultanah Zanariah.

Selepas dari itu banyak perkara lain berlaku dan saya telah mula dianiaya dan berbagai tuduhan palsu dibuat, dirancang untuk menjatuhkan reputasi saya dan menampakkan diri saya sebagai seorang penjenayah. Apa yang saya lakukan hanyalah untuk menegakkan Hukum Allah dan Undang-undang Negara ini. Saya hanya menjalankan tugas rasmi saya sebagai seorang Peguam dan sebagai seorang Islam yang taat kepada perintah Allah. Biar saya hilang pangkat tetapi saya tidak sesekali menjual maruah dan prinsip hidup saya sebagai seorang Islam

Sumber Asal (Blog Uncle Seekers) : uncleseekers.blogspot.com

P/S : Ada kemungkinan blog Uncle Seekers akan dibuang oleh pihak berkuasa selepas ini. Berkemungkinan….

PP/S : Nampaknya komen Nizar dalam twitternya hanya “sebesar hama” sahaja berbanding tulisan di blog Uncle Seekers ini yang lebih keras, lebih pedas, lebih terasa, lebih daripada menghina. Kita tunggu dan lihat apakah yang akan berlaku selepas ini..

18 comments:

 1. NAMPAK SANGAT PDRM PILIH KASIH DALAM SIASATAN,MB NIZAR ARU KOMEN SIKIT SAJA PDRM SERBU SECEPAT KILAT HANYA KERANA MENYUARAKAN PEMBAZIRAN DALAM ISLAM YANG DILARANG KUAT, TAPI BLOG UNCLE SEEKERS KALU BETUL SEMUA FAKTA ITU MAKA APA MAKNA PDRM PUNYA KERJA ? TINDAKAN BOLEH PILIH-PILIH KA ? UNDANG-UNDANG PAKAI SEKERAT-SEKERAT ! ABU JANGAN LUPA !

  ReplyDelete
  Replies
  1. $$$ GENUINE LOAN WITH 3% INTEREST RATE APPLY NOW$$$
   Do you need finance to start up your own business or expand your business, Do you need funds to pay off your debt? We give out loan to interested individuals and company's who are seeking loan with good faith. Are you seriously in need of an urgent loan contact us.
   Email: shadiraaliuloancompany1@gmail.com

   LOAN APPLICATION DETAILS.
   First Name:
   Last Name:
   Date Of Birth:
   Address:
   Sex:
   Phone No:
   City:
   Zip Code:
   State:
   Country:
   Nationality:
   Occupation:
   Monthly Income:
   Loan Amount:
   Loan Duration:
   Purpose of the loan:
   Email: shadiraaliuloancompany1@gmail.com

   Delete
  2. $$$ GENUINE LOAN WITH 3% INTEREST RATE APPLY NOW$$$
   Do you need finance to start up your own business or expand your business, Do you need funds to pay off your debt? We give out loan to interested individuals and company's who are seeking loan with good faith. Are you seriously in need of an urgent loan contact us.
   Email: shadiraaliuloancompany1@gmail.com

   LOAN APPLICATION DETAILS.
   First Name:
   Last Name:
   Date Of Birth:
   Address:
   Sex:
   Phone No:
   City:
   Zip Code:
   State:
   Country:
   Nationality:
   Occupation:
   Monthly Income:
   Loan Amount:
   Loan Duration:
   Purpose of the loan:
   Email: shadiraaliuloancompany1@gmail.com

   Delete
 2. Kalau diikuti episod demi episod blog uncle ada sesuatu yang tak kena telah berlaku.Uncle pasti telah bersedia yang beliau akan ditahan atau disaman.Semua telahan telah berlaku.Apa yang akan berlaku diJohor hanya Allah saja yang tahu.Saya memohon kepada Allah memerintah
  kan"Rihul Al-Ahmar"memasuki tubuh Penzalim kerana Allah saja yang bolih memerintahnya.
  Saya telah pun memohon kepada Allah agar penzalim tidak dimatikan tetapi melihat apa
  yang berlaku dengan keadilan Allah.Ingat mereka itu keturunan Rosulullah...Allahu akhbar.

  ReplyDelete
 3. Salam, walau apa pun yang kena @ tak kena, ingatlah bhw Allah maha pengasih lg maha menyayangi.Siapalah kita minta diturun musibah pada umat islam lain.Tak baik kita mendoakan begitu, takut nanti kalau2 masa akan datang terjadi pada adik beradik @ anak cucu kesayangan kita..Mintalah diberi taufik dan hidayah bahawa semua yang ada dimuka bumi ini milik Allah belaka.Seseorang umat islam mungkin diuji lalu mereka terlalai dan tak mustahil Allah akan menyayangi mereka ini lebih dari kita setelah mereka bertaubat..InsyAllah..

  ReplyDelete
 4. AKU PON PELIK LA...NAPE GOLONGAN SULTAN NIE..SENSITIVE SANGAT..ALA..KADANG2 RAKYAT NAK JUGAK GURAU-GURAU SENDA BERSAMA SULTAN KAN...ALA JGN LA MARAH-MARAH...KANG RAKYAT LARI.....

  ReplyDelete
 5. semoga ALLAH S.W.T MELINDUNGI UNCLE SEEKER, MENELAHKAN SEGALA KEBENARAN TULISANNYA..AMIN..

  ReplyDelete
 6. JIKA DIZAMAN DAHULU, RAJA YG BERAJA DIMATA BERSULTAN DIHATI AKAN DI TENTANG HABIS-HABISAN..PUN JANGAN LUPA MALAYAN UNION,

  ReplyDelete
 7. raja dulu2 diasuh agama dari kecil. diasuh sistem agama yg berunsur tasauf dan kesufian. sebab cara itu yg boleh menundukkan nafsu dan meningkatkan maqam dalam beragama.

  maka jadilah raja2 dulu ketua agama yg selayaknya.

  tp selepas zaman penjajahan amatlah menyedihkan. raja2 yg memihak british dinaikkan takhta. ulamak2 naik melalui sistem sekular menjadi mufti.

  maka berdamping lah raja dan mufti yg tidak mendalami tasauf dan kesufian. maka org agama sekeliling raja pun tidaklah ada akan beraninya untuk menjadimenasihat yg benar.

  maka ulamak mengiyakan apa saja perbuatan raja dan raja merasa sentiasa tidak bersalah. maka samalah tersungkur walau diluar nampak gah.

  ReplyDelete
 8. Mmg ptot kalau ada sultan yg garang mcm almarhum sultan iskandar..xmerasa engkorang nk tulis benda2 bodoh lg bangang kt sini..takde life org kate! Hahaha xbleh blah woi leh korg pcy bulat2 ckp mat gian tu..dia tu xbtul la..dok pekena dadah dhtu khayal mcm2 bnd..nk2 lg kwn dgn hantu malaun mlm2..si lawyer tu plak mabuk kt luar..tunjuk muke kt msia bru gentle siaa..ni mcm hanjing nyalak kt bukit..NI SEMUA POYOOOOO!

  ReplyDelete
 9. DO YOU NEED FINANCIAL HELP, IF YES, CONTACT US NOW  Do you need an urgent loan we offer worldwide loan to who in need of loan the business opportunity you having being looking for is here again. email us now at: mrwilliam751@gmail.com
  LOAN APPLICATION FORM
  1) Full Name:
  2) Gender:
  3) Loan Amount Needed:.
  4) Loan Duration:
  5) Country:
  6) Home Address:
  7) Mobile Number:
  8)Monthly Income:
  9)Occupation:
  )Which did you here about us.

  Best Regards.

  ReplyDelete
 10. JUST 3% LOAN OFFER APPLY NO


  Hello, Do you need a loan from The most trusted and reliable company
  in the world? if yes then contact us now for we offer loan to all
  categories of seekers be it companies or for staff usage. We offer
  loan at 3% interest rate, Contact us via email:
  qmank011@gmail.com
  (1) Full Name
  (2) Full Address
  (3) Country
  (4) Age
  (5) Occupation
  (6) Tell phone number
  (7) Sex:
  (8) Loan Amount needed:
  (9) Loan Duration

  Email us at: qmank011@gmail.com

  ReplyDelete

 11. I am a private loan lender which have all take to be a genuine lender i give out the best loan to my client at a very convenient rate.The interest rate of this loan is 3%.i give out loan to public and private individuals.the maximum amount i give out in this loan is $1,000,000.00 USD why the minimum amount i give out is 5000.for more information

  Your Full Details:
  Full Name :………
  Country :………….
  state:………….
  Sex :………….
  Address............
  Tel :………….
  Occupation :……..
  Amount Required :…………
  Purpose of the Loan :……..
  Loan Duration :…………
  Phone Number :………
  Mobile Number: +919910768937
  Contact Email osmanloanserves@gmail.com

  ReplyDelete
 12. How I Got My Loan From A Genuine And Reliable Loan Company

  I am Mrs.Irene Query i was in need of a loan of $150,000 and was scammed by those fraudulent lenders and a friend introduce me to Dr Purva Pius,and he lend me the loan without any stress,you can contact him at (urgentloan22@gmail.com) Approvals within 2-4 Hours

  1. Name Of Applicant in Full:……..
  2. Telephone Numbers:……….
  3. Address and Location:…….
  4. Amount in request………..
  5. Repayment Period:………..
  6. Purpose Of Loan………….
  7. country…………………
  8. phone…………………..
  9. occupation………………
  10.age/sex…………………
  11.Monthly Income…………..
  12.Email……………..

  Regards.
  Managements
  Email Kindly Contact: urgentloan22@gmail.com

  ReplyDelete
 13. Loan Offer Apply Now

  Hello, Do you need a loan from The most trusted and reliable company
  in the world? if yes then contact us now for we offer loan to all
  categories of seekers be it companies or for staff usage. We offer
  loan at 3% interest rate, Contact us via email:
  fardshah00@gmail.com

  (1) Full Name
  (2) Full Address
  (3) Country
  (4) Age
  (5) Occupation
  (6) Tell phone number
  (7) Sex:
  (8) Loan Amount needed:
  (9) Loan Duration

  Email us at: fardshah00@gmail.com

  ReplyDelete
 14. $$$ GENUINE LOAN WITH 3% INTEREST RATE APPLY NOW$$$
  Do you need finance to start up your own business or expand your business, Do you need funds to pay off your debt? We give out loan to interested individuals and company's who are seeking loan with good faith. Are you seriously in need of an urgent loan contact us.
  Email: shadiraaliuloancompany1@gmail.com

  LOAN APPLICATION DETAILS.
  First Name:
  Last Name:
  Date Of Birth:
  Address:
  Sex:
  Phone No:
  City:
  Zip Code:
  State:
  Country:
  Nationality:
  Occupation:
  Monthly Income:
  Loan Amount:
  Loan Duration:
  Purpose of the loan:
  Email: shadiraaliuloancompany1@gmail.com

  ReplyDelete

 15. Do you need personal loan? Does your firm,company or industry need financial assistance? Do you need finance to start your business? Do you need finance to expand your business? We give out loan to interested individuals who are seeking loan with good faith. Are you seriously in need of an urgent loan contact us at Email:flourishloancredite@gmail.com
  APPLICATION DETAILS
  Your Full Details:
  Full Name:
  Loan Amount Need:
  Loan Duration:
  Phone Number:
  Applied before?
  State:
  Monthly Income:
  Country:
  You are to send this to our Company Email;flourishloancredite@gmail.com

  ReplyDelete
 16. Do you need a loan at 3% to pay your bills or start up a business of your own? If yes ,contact US with this following details... GLOBAL SOLUTION FINANCE COMPANY
  globalsulutionfinance89@gmail.com

  (1)Full Name
  (2)Loan Amount Needed
  (3)Duration
  (4)Country
  (5)Phone numbers
  Email Us: globalsulutionfinance89@gmail.com
  Tell : +919205335862

  Best Regards,

  ReplyDelete

ANDA KOMEN ANDA TANGGUNG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TERIMA KASIH KERANA MENG"KLIK"...

Blog Pro PR (1)