Tuesday, 29 May 2012

Siapa pemilik plat 'WWW 1' yang berharga RM520 000 ? : Senarai pembida yang berjaya ada di sini...


Plat WWW 1 milik Sultan Johor dengan harga RM520 ribu, 

Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) hari ini menyenaraikan pemilik nombor pendaftaran kenderaan yang paling mahal dalam sejarah Malaysia adalah Sultan Johor.

Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar telah membelanjakan 
RM520,000 untuk mendapatkan nombor plat 'WWW1'.

Disiarkan di lamanweb rasmi JPJ pagi ini adalah senarai pembida yang berjaya untuk plat premium, antara mereka ialah Yang di Pertuan Agong bagi nombor pendaftaran 'WWW5' pada harga RM220,000.

Harga tawaran untuk 'WWW1' memecahkan rekod  'MCA 1' yang dijual pada tahun 2010 dengan harga RM300,100.

Sultan Johor dikenali sebagai seorang peminat kenderaan mewah yang memiliki koleksi kereta antik dan model terbaru.

Putera mahkota Johor Tunku Ismail Idris juga mengesahkan bida tersebut dalam posting Twitternya. Malaysiakini

 

Dibawah antara senarai pembida yang berjaya..

  Sumber: sini dan sini

27 comments:

  1. mewahnya diorang, itu baru plat kereta, yang lain entahlah. bagaimana pula harga sekeping jubin, sebiji suis lampu, sebiji cawan dan sebiji sabun mandi.
    cuba kita fikir bersama.

    ReplyDelete
  2. Sedih jugak yer..? Sedangkan masih ramai rakyat yang hidup dalam keadaan dzaif dan menderita dihimpit kemiskinan..ada yang hanya dapat menikmati nasi sekali sahaja dalam sehari..MEREKA yang hidup begitu mewah langsung tak ada perasaan.. sanggup beli nombor PLATE KERETA sahaja dengan harga begitu tinggi???? ALLAH HUAKBAR..!!!

    ReplyDelete
  3. www1 tu no plate nak letak kat kerandanye sok

    ReplyDelete
  4. memang betul langsung kurang hati perut rakyat dhaif serba kurang patut diutamakan otak letak kepala lutut

    ReplyDelete
  5. Yang Komen diatas ni semua BODOH...Tak habis-habis dengan dengki khianat..Woi Pemimpin PAS pun pakai MERC la baghal..apasal depa tak bawak motosikal cabuk? duit merc boleh derma kat rakyat miskin..Anwar pakai merc 500 ribu tu..apasal tak tanya dia kenapa tak pakai proton. Ustaz Azhar Idris pakai VW 150K ...the fact is its their money and they can afford it..yang lain masing jwb kat mahsar nanti..lu apa celup?

    ReplyDelete
  6. bongok sekor ni tak faham isunys beli plate kereta saje ratus ribu ,rakyat bawahan kalau didermakan wang itu kepada memerlukan alaaaangkah manfaatnya,

    ReplyDelete
  7. sultan johor byk duet..tiap2 minggu pihak istana akan wat mkn2 utk org miskin..
    korg tau x?
    mmg xtau kn..
    so..xpyh la ckp byk.
    aku rse xde msalah klu setakat nk beli plate 520k..
    bkn dorg xde bntu org miskin langsung..
    yg pnting x gne duet rakyat.
    bkn mcm mcm najib n rosmah tuh.

    ReplyDelete
  8. belbagai elaun, sebahagian dr kehidupanya dibaiya oleh kerajaan dan berpuluh-puluh hekta tanah dan projek diberikan , dari mana dtg duit dan kekayaan itu? adakah duit itu di cetak sendiri oleh beliau?
    Anonymous 00.06, ini lagi sekor keldai, bila org komen tentang "ketidakbetulan" dia melenting dan kaitkan degan politik, kuat betul dia ni berpolitik, kau ingat semua org yg membaca blog ni org politik ke? macam aku semua blog aku baca.

    ReplyDelete
  9. Manusia gila dah dengan duniawi. Wang sebanyak itu kalau dibantu orang miskin ada makna. Kalau setakat belli plate numbur, Insyallah tak kemana.

    ReplyDelete
  10. Kereta itu keperluan , tetapi nombor itu kprluan?

    ReplyDelete
  11. jgn ingar rakyat diam tnpa ambil peduli? prkara keburukan ini sntiasa trkumpul dihati rakyat, akan meletus kebencian itu di satu hari nnt

    ReplyDelete
  12. Tidak beriman seorang kamu jia belum diuji..bila Allah uji ni la jadinya..apalah sangat dunia ni..tempat berhenti sebentar (RnR) sebelum berangkat ke destinasi nun jauh disana..mari kita renungkan bersama..(jangan cenderung kpd org y zalim).

    ReplyDelete
  13. rasa hiba dan pilu dihatiku apabila seorang yang sepatutnya memahami situasi rakyat kebanyakan mempamerkan kepoyaan teringat aku bagaimana khalifah umar menyamar melihat rakyat ,seorang ibu memasak batu semata mata nak menghibur anaknya agar leka dari kelaparan,ya Allah berilah taufik dan hidayah kepada mereka mereka ini dan yang sewaktu dengannya agar betul betul memahami rakyat yang dihimpit beban ekonomi,amin

    ReplyDelete
  14. tak kisah la diorg guna duit rakyat ke, duit sendiri ke, kesimpulannya diorang ni memang boros! duit dh banyak sgt smpai tak tau nak letak mana agaknye. boleh beli 2-3 bijik rumah ngan duit beli no plat tuh. dasar manusia gila nombor

    ReplyDelete
  15. guna kereta apa sama jer, no plat cantik tapi kalau kereta rosak buat apa

    ReplyDelete
  16. yang kata BODOH tu umno.. otak lembu.. hahaha

    ReplyDelete
  17. aku rasa sultan ni da bosan menderma agaknya...sebab itu dia beli nombor....he..he...

    ReplyDelete
  18. The OS in Windows aree knbown to be unreliable and troublesome to
    fix. Even allows the Apple logo shines through the case. t ready to give up my dedicated
    ethernet connectivity port.

    Review my page ... เคสแมคบุ๊ค

    ReplyDelete
  19. ORANG MALAS SELALUNYA MISKIN
    ORANG MISKIN BIASANYA MALAS

    ORANG KAYA SELALUNYA RAJIN
    ORANG RAJIN BIASANYA KAYA

    KALAU A DA ORANG MISKIN DI MALAYSIA ITU TANDANYA ORANG ITU SANGAT TERUK FIZIKAL DAN MENTAL PENDATANG DAN PATI BOLEH HIDUP SENANG ORANG TEMPATA MASUK HUTAN

    ReplyDelete
  20. Hi there, I enjoy reading through your post. I wanted to write a little
    comment to support you.

    Feel free to visit my weblog :: how to get rid of stretch marks ()

    ReplyDelete
  21. Right away I am oіng tο doo my brеakfast, later than having mү breakfast coming yet agaіn to read additional
    neԝs.

    Chеck out my websіte why use instagraminternet marketing success

    ReplyDelete
  22. If some one wishes expert view regarding blogging afterward i advise him/her to go to see this webpage, Keep up the
    good job.

    Feel free to surf to my blog; www

    ReplyDelete
  23. If some one wants to be updated with most up-to-date technologies
    after that he must be go to see this site and be up
    to date daily.

    Here is my blog post; steam iron reviews

    ReplyDelete
  24. I think that is one of the so much important information for me.
    And i'm happy studying your article. However should observation on few basic issues, The
    web site style is wonderful, the articles is actually nice : D.
    Good task, cheers

    Stop by my blog: golf course review

    ReplyDelete
  25. Excellent article. Keep posting such kind of info on your page.

    Im really impressed by your blog.
    Hi there, You've performed an excellent job. I'll certainly digg it
    and individually recommend to my friends. I am sure they will be
    benefited from this web site.

    my webpage; domy z drewna

    ReplyDelete
  26. What's Going down i am new to this, I stumbled upon this I've discovered It absolutely helpful and it
    has aided me out loads. I hope to contribute & help different users
    like its aided me. Good job.

    My blog post proper diet

    ReplyDelete

ANDA KOMEN ANDA TANGGUNG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TERIMA KASIH KERANA MENG"KLIK"...

Blog Pro PR (1)