Friday, 23 April 2010

Professor Madya Abu Hassan Hasbullah Ramal PKR Menang PRK Hulu Selangor

Professor Madya Abu Hassan Hasbullah atau digelar Professor Goggle meramalkan calon PKR, Zaid Ibrahim akan menang pada PRK Hulu Selangor 25 April ini. Hasil kajian beliau melalui badan penyelidiknya Zentrum Future Studies menunjukkan lebih 60 peratus pengundi yang terarah menyokong Pakatan Rakyat (PR) dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Hulu Selangor 25April ini.

Abu Hassan berkata kajian Produksi awal Zentrum sebelum menamakan calon, PR masih lagi mendahului lebih 60 peratus dan kita percaya data ini akan berubah kerana telah wujud kepercayaan politik dalam diri pengundi di parlimen Hulu Selangor.Menurut beliau, dalam kajian awal Zentrum, Calon Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Zaid Ibrahim merupakan calon yang mempunyai intektual tinggi dan ciri-ciri ini mampu mempengaruhi keputusan yang dibuat oleh pengundi.

Selain itu, wujud kebangkitan golongan menengah yang menjadi pengundi terbesar di Hulu Selangor iaitu dengan jumlah 68.4 peratus.

Sumber : EraPakatan

2 comments:

  1. intelektual calon tinggi, tp dia lupa intelektual pengundi lagi tinggi sket je dari prof madya nih...sah profesor kangkung

    ReplyDelete
  2. pandai mengata orang profesor kangkung. Lain kali dengar dulu hujah orang. Yang beri profesor itu siapa, kerajaan BN juga. Susah kalau manusia hujah pakai otak semata-mata tanpa hidayah-Nya. Manusia macam ini memang malang

    ReplyDelete

ANDA KOMEN ANDA TANGGUNG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TERIMA KASIH KERANA MENG"KLIK"...

Blog Pro PR (1)