Thursday, 22 October 2009

CELAKA DATUK ZAID IBRAHIM... | Nizar News

Berikut adalah kenyataan YB Datuk Zaid Ibrahim

i. keputusan beliau mengambil cuti daripada tugasan harian parti untuk tempuh enam bulan hanya semata-mata untuk merealisasikan penubuhan Pakatan Rakyat sebagai sebuah parti politik yang mendokong nilai-nilai asas yang
sama.


ii. Justeru beliau menolak cubaan media arus perdana dan pimpinan Umno kononnya bercadang meninggalkan KEADILAN.

iii.
"Dalam tempuh enam bulan saya berharap dapat meningkatkan usaha untuk memantapkan Pakatan Rakyat. Saya kini sibuk menyiapkan rangka dasar persetujuan bersama Pakatan Rakyat yang bakal dibentangkan pada Konvensyen Khas Pakatan Rakyat Disember ini,"

iv. "Saya akan terus bekerja kuat untuk menterjemahkan prinsip perjuangan parti dan Pakatan bagi kebaikan rakyat," .

v. Zaid berkata hubungan beliau dengan semua pemimpin Pakatan terutamanya KEADILAN adalah baik dan menekankan bahawa beliau tetap komited menjadikan Pakatan Rakyat "satu gagasan politik alternatif yang kuat dan berwawasan."

vi. "Kita mahu menggantikan BN sebagai kerajaan pusat dan sudah tentunya banyak kerja perlu dilakukan. Langkah pertama ialah konvensyen Disember dan saya melihat ia sebagai satu langkah amat penting untuk mencarta perjalanan perjuangan Pakatan seterusnya,"

Ulasan

Kesian kat pemimpin – pemimpin UMNO yang ada sekarang ini , juga bekas – bekas pemimpinnya yang sudah berada di luar sana , kerana selama ini mereka ini sangat mengharapkan PKR dan PR berpecah dari hari ke hari.

Antara yang ditunggu – tunggu ialah percutian selama 6 bulan ini , kononnya berpunca dari ‘pergeseran’ beliau dengan Naib Presiden PKR.

Cita – cita dan usaha mereka selama ini masih gagal. Barangkali Tuhan masih belum merestuinya.

Mungkin ungkapan di atas , ‘CELAKA DATUK ZAID IBRAHIM” yang diucapkan oleh mereka ini , bermula esok dan seterusnya _ TKOdaily
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TERIMA KASIH KERANA MENG"KLIK"...

Blog Pro PR (1)