Tuesday, 4 October 2011

Petua mendapatkan anak lelaki @ perempuan | dapat anak


Petua dapat anak lelaki dan perempuan

Disini ada sedikit info dan diharap menjadian panduan berguna buat dikongsi bersama-sama terutama kepada suami isteri yang baru berumahtangga untuk merancang keluarga atau dapat anak ….Ketahuilah, untuk dapat anak lelaki atau perempuan, semuanya boleh dirancang….

HORMON ESTROGEN

Sebagaimana telah kita ketahui kejadian proses seorang manusia ,datangnya dari seorang perempuan matang yang mengeluarkan hormon utama yang menentukan pembentukan seks atau jantina seorang individu, yang dipanggil hormon estrogen.

Estrogen merupakan satu-satunya hormon yang penting dan berkuasa dan kunci di dalam kesuburan seorang wanita. Sekiranya ia tinggi di dalam badan seorang manusia maka ciri-ciri wanita akan lebih menonjol.Sekiranya tiada hormon ini, keberangkalian pembetukan seorang individu itu sebaliknya. Jadi antara proses kepada pebentukan hormon itu antaranya adalah ….

Amalan pemakanan isteri sebelum bersama juga berlaku..jadi ini perlu juga diambil perhatian selain dari doa2 atau spritual yang tinggi dan juga pysco yang kuat.

1. Madu lebah (utk energy dan kesihatan dalaman)
2. Minum susu dan mengambil buah badam sebagai sajian ringan
3. Amalkan minum sup ayam dan makanan berempah
3. Minuman berhalia juga bagus (suami juga – utk kepekatan air mani)



Petua untuk dapat anak perempuan :

1. Berdoa sebelum bersama dgn niat usaha utk dapat bayi perempuan.

2.Bersama suami pada waktu subur isteri (antara hari kesebelas hingga hari kesembilan belas dr kiraan hari pertama datangnya haid) Kenapa dlm waktu subur isteri sahaja? Sbb suami ni aktif 24 jam, so
sperma dia sentiasa banyak dan subur walhal isteri kebiasaannya bergantung pada mood. Hanya dalam waktu subur ni saja, hormon isteri lain macam sikit. That’s why susah nak dapat baby perempuan ni.. tapi majoriti pasangan baru berkahwin, potensi dapat anak perempuan tinggi.

3. Suami melepaskan/merembeskan hanya 50% air maninya di dalam rahim isteri dan bakinya dipangkal rahim (Tujuan : mengizinkan hanya sedikit sahaja sperm kedalam rahim isteri supaya gen XY dpt diseimbangkan;
Suami membawa XY, isteri membawa gen X – so penentu jantina bayi adalah dr sperma suami)

4. Selepas bersama, amalkan tidur beralih ke kiri (sekiranya membelakangkan suami, minta izin terlebih dahulu)

5. Berdoa.

Amalan Pemakanan 1-4 bulan kandungan (dlm proses pembentukkan janin):

1. Banyakkan makan sayur, sup dan asam serta beralkali
2. Banyakkan makan buah-buahan
3. Amalan minuman berkarbonat/gas (jgnlah selalu)

Amalan Perbuatan 1-9 bulan kandungan :

1. Mengamalkan bacaan surah Yusuf dan Maryam (surah Yusuf utk kuatkan badan dan bayi, lebihkan mengamalkan surah maryam utk pembentukan minda bayi * lebihkan/kekerapan kepada surah Maryam

2. Mengurut kandungan/perut dan bercakap dgn bayi dalam kandungan dgn memanggilnya dgn nama “Maryam” atau “Siti Aisyah”

3. Berdoa selepas solat (seperti biasa…)

Fizikal ibu yg mengandungkan bayi perempuan – perutnya meleper atau membulat rata ke kiri dan kanan.


Petua untuk dapat anak lelaki:

Sebelum & Selepas:

1. Berdoa sebelum bersama dgn niat usaha utk dapat anak lelaki

2. Bersama suami pada waktu tidak subur isteri (antara hari dua puluh satu hingga hari kedua puluh lapan /hari sebelum period dr kiraan hari pertama selepas waktu subur) Kenapa dlm waktu tidak subur isteri sahaja? Sbb suami ni aktif 24 jam, so sperma dia sentiasa banyak dan gen X/Y yg perlu dikumpulkan perlu lebih sedikit pada waktu ini. Hanya dalam waktu tidak subur ini saja, hormon
suami perlu lebih aktif dr isteri. Agak susah nak dapatkan bayi lelaki tapi depends gak.. (kebanyakan pasangan baru berkahwin selalu dapat anak perempuan sbb first time bagi si isteri melalui ‘gitu-gitu’ so excited terlebih sikit… tapi kalau merancang, memang mudah dapat bayi lelaki)

3. Suami melepaskan/merembeskan 100% air maninya di dalam rahim isteri dan sedalam mungkin
(Tujuan : mengizinkan kesemua sperma disalurkan kedalam rahim isteri supaya gen XX lebih banyak dr XY; Suami membawa XY, isteri membawa gen X – so penentu jantina bayi adalah dr sperma suami)

4. Selepas bersama, amalkan tidur beralih ke kanan (sekiranya membelakangkan suami, minta izin terlebih dahulu takpun cuba ubah tempat tidur supaya tidak membelakangi suami tapi masih dlm keadaan beralih ke kanan)

5. Berdoa.

Amalan Pemakanan 1-4 bulan kandungan (dlm proses pembentukan janin):

1. Banyakkan makan laut (seafood) serta daging
2. Banyakkan makan yg berasid
3. Amalan minuman kurang manis

Amalan Perbuatan 1-9 bulan kandungan :

1. Mengamalkan bacaan surah Yusuf dan Maryam (surah Yusuf utk kuatkan badan dan bayi, lebihkan mengamalkan surah Maryam utk pembentukan minda bayi) * lebihkan/kekerapan kepada surah Yusuf

2. Mengurut kandungan/perut dan bercakap dgn bayi dalam kandungan dgn memanggilnya dgn nama
“Muhammad” atau “Ahmad”/”Amin”

3. Berdoa selepas solat (biasalah kan….)

Fizikal ibu yg mengandungkan bayi lelaki – perutnya membesar atau meruncing ke hadapan.

Selamat mendapatkan baby pilihan anda! Kita hanya merancang dan berikhtiar, tapi Allah SWT yang tentukan…

Tips memilih waktu untuk dapat anak lelaki dan perempuan

Tips yang telah dijalankan secara kajian sains mengikut doktor2 yang pakar dalam bidang biologi. Mungkin ramai para ibubapa terutama yang dapat berderet anak yang sama jantina atau kepada mereka yang tengah merancang untuk mendapatkan cahayamata. Sampai ada suami isteri yang telah mencuba macam2 kaedah dan petua untuk diamalkan.

Menurut doktor yang pakar dalam bab2 ni… ini adalah fakta atau tips untuk mendapatkan anak lelaki atau perempuan. Katanya, orang lelaki menghasilkan 2 jenis sperms, kromosom X (female) kromosom Y (male).
Kromosom Y (male) ni lebih kecik, lebih lemah tetapi lebih laju dari saudara dia kromosom X (female) yang lebih besar, lebih kuat dan tetapi slow.

Tips ini hanya untuk kaum wanita yang mempunyai kitaran period yang tetap, kalau berubah-ubah tu mungkin susah nak apply. OK tengok calender di bawah ni. Mungkin faham kot.

OK katakan period isteri tu bermula pada 7hb setiap bulan, dan biasanya haid akan stop selepas 7-8 hari, kebiasaanya lah. Jadi waktu untuk ‘bersama’ ialah waktu isteri seawal dia abis period kebarangkalian untuk mendapatkan anak perempuan adalah lebih besar kerana di waktu ini ovum isteri hanya menerima kromosom X, iaitu perempuan.

OK selepas hari yang ke 15, masuk hari yang ke 16 waktu untuk ‘bersama’ isteri di waktu ini lebih besar kebarangkalian untuk mendapatkan anak lelaki sebab selepas hari ke 16 ovum isteri hanya menerima kromosom Y, iaitu lelaki.

Selebihnya untuk ikhtiar bersama boleh lihat pautan yang berkenaan Tips Mendapat Anak, Tips Mengetahui kitaran haid & waktu subur

-Tips Mendapat Anak

-Tips Mengetahui kitaran haid & waktu subur ..ini penting juga mungkin dapat membantu

-Rahsia Penjagaan Diri & Titisan Zuriat ……..ini yang paling penting setelah apa yang telah anda milik, sepatutnya dimiliki oleh setiap insan mahupun keluarga…~Aminn moga terus dapat anak nanti.

Seandainya belum ada tanda-tanda yang tersurat kepada kita untuk memiliki cahaya mata mungkin boleh baca posting yang berkaitan dengan Gangguan Asal Kejadian Manusia & Pada Sistem Ovari Wanita …sedikit sebanyak mungkin ada yang boleh membantu..kita hanya merancang Allah yang menetukan.

Dipetik dari :http://alkiram.net


4 comments:

  1. KAH KAH KAH....

    ngko suka anak lelaki ker pompuan nizar?

    KAH KAH KAH

    ReplyDelete
  2. mau tambah anak lelaki bro kandis.... cukupkan 2 pasang, insyaallah

    ReplyDelete
  3. petua yang baik..utk yang baru kawin ni..siap ada cara anu nya sekali haha

    ReplyDelete
  4. info tentang lelaki tidak subur di SIHAT SELALU - Lelaki Punca Tidak Subur

    ReplyDelete

ANDA KOMEN ANDA TANGGUNG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

TERIMA KASIH KERANA MENG"KLIK"...

Blog Pro PR (1)