Friday, 25 September 2009

Isa Jugak Pilihan Hati... | Nizar Info

Salhan K Ahmad - Teluk Kemang tetap mahu Isa

Umno Telok Kemang tetap tidak berganjak daripada pendirian mereka mereka untuk terus menamakan Tan Sri Isa Samad dalam pilihan raya kecil DUN Bagan Pinang walau hanya tinggal seminggu.

Ketua Wanitanya Rohani Yaakob berkata pemimpin atasan Umno bagaimanapun berhak untuk memilih calon yang sesuai dengan mengambil kira pandangan bahagian berkenaan.

"Kita sudah ada kata putus. Seluruh bahagian Teluk Kemang sebulat suara mahu Tan Sri Isa diletakkan sebagai calon," katanya kepada Malaysiakini.

"Setakat ini masih dibincangkan lagi (oleh pucuk pimpinan). Terpulanglah (presiden) hendak letak siapa," katanya lagi.

Umno masih bergelut dengan misteri calon bagi kerusi tersebut susulan tindakan bahagian itu dan badan perhubungan Negeri Sembilan yang menyerahkan satu nama sahaja.

Tindakan itu mendorong timbalan presidennya Tan Sri Muhyiddin Yassin, juga ketua jentera pilihan raya BN, meminta beberapa nama lagi - sehingga kini tidak pasti nama baru yang diserahkan.

Dihubungi hari ini, Rohani bagaimanapun enggan mengulas peluang BN menang jika bekas menteri besar itu yang terpalit dengan skandal politik wang dalam Umno. Selanjutnya klik sini
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TERIMA KASIH KERANA MENG"KLIK"...

Blog Pro PR (1)